Hírarchívum

Zöldhulladék gyűjtése Törökbálinton

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 44/2014. (XII.16.) Ör rendelete 10.§ (3) bekezdésében foglaltak alapján elindul a zöldhulladék őszi gyűjtése.

Az őszi gyűjtés időszaka 2014. október 15-től november 15-ig tart.

A vágott füvet, lágyszárú növényeket, lombot a „törökbálinti zöldhulladék” egyedi jelzésű műanyag zsákban, a gallyat, nyesedéket pedig az egyedi kék-zöld műanyag kötöző zsinórral kötegelve kell az ingatlanok elé kihelyezni.

A nem szabványzsákban vagy – zsinórral kihelyezett hulladékot a hulladékszállítást végző VERTIKÁL Nonprofit Zrt. nem szállítja el.

Október 23-ai hulladékszállítás

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy október 23-án (csütörtökön) és 24-én (pénteken) a hulladékszállítás változatlan rend szerint történik.

Évszakot vált a TeSzedd!

Összefogás a tiszta Magyaroszágért akciónap 2013. szeptember 14.

Rendhagyó módon kezdődött, rendhagyó módon folytatódik a hagyomány: 2013-ban ősszel lesz a TeSzedd! - Összefogás a tiszta Magyarországért akciónap. Idén nem a korábban megszokott tavaszi időszakban hirdeti meg az országos TeSzedd! akciónapot a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ), hanem őszre.

Törvényt fogadott el a Ház a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás minősítéséről

Elfogadta a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvényjavaslatot csütörtökön az Országgyűlés 213 igen szavazattal, 47 nem ellenében.

A Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kezdeményezte jogszabály jóváhagyásával 2014. január 1-jétől olyan cégek végezhetnek hulladék-gazdálkodási közszolgáltatást Magyarországon, amelyek rendelkeznek hulladék-gazdálkodási engedéllyel, hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel, valamint az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség által kiállított minősítő okirattal, majd ezek birtokában szerződést kötöttek...

Feliratkozás RSS - Hírarchívum csatornájára